Dette er en enkel og god hverdagsrett, som du lett kan lage på 20 minutter! Oppskriften er til 2 personer.
Ingredienser:
2 stk laksefilet
Sesamfrø
150-200g Spinat
1 Eggeplomme
10-15g Parmesan
1,5 dl Fløte
Muskat
Hvitløk
Sjalottløk
1 ss Hvitvinseddik eller 1 dl hvitvin
Slik gjør du:
Laksen:
Dra skinnet av laksen. Pisk sammen en eggeplomme med litt salt og pepper, pensle eller dypp deretter fisken på begge sider i eggeblandingen. Hell rikelig med sesamfrø på en fjøl, og vend fisken i frøene til filetene er godt dekket. Stek fisken på middels varme, 4-5 miutter på hver side.
Spinatstuingen:
Finhakk en halv sjalottløk, og 3-4 fedd hvitløk. Smelt en god klump med meierismør i en stor panne eller kjele, og stek løken til den er myk og gyllen. Pass på på at du ikke bruker for høy temperatur, smøret må ikke bli brent! Tilsett så all spinaten. (Det kan se ut som en voldsom mengde spinat, men den kollapser fort, og blir da litt mer håndterlig) Vend på spinaten til den har falt sammen og blitt myk. Tilsett så fløten, parmesan, litt revet muskat og hvitvinseddik eller vin. Smak til med salt og pepper. Dette skal småkoke til fløten har tyknet.
Fedig! Serveres med poteter, for den som spiser det, eller f.eks blomkålsmos.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar