onsdag 29. februar 2012

Pølsegryte med sellerirotmos

En nydelig tomatbasert pølsegryte!




Ingredienser:
300 g pølser
1 boks hakket tomat
300 g sellerirot
1 liten paprika
200 g sjampinjong
1 løk
1 boks minimais
1,5 dl fløte
3 ss rømme
Hvitløk
Paprikapulver
Smør





Slik gjør du:

Vi begynner med rotmosen. Skrell selleriroten og kutt den i passelige biter. Kok den mør i lettsaltet vann.
De ferdig kokte bitene has over i en blender, og kjøres glatt sammen med en klatt meierismør og en god spiseskje rømme. Smak til med salt og pepper. Mosen er ferdig, ha den over i en liten kjele, så kan du varme på den igjen før du serverer.
Kutt alle grønnsakene og pølsen i strimler eller biter, avhengig av hva du selv ønsker. Grønnsakene stekes og has i en kjele, det samme gjør du med pølsene. Her er det fint å bruke pølse fra f.eks Jacobs utvalgte, de inneholder masse kjøtt og beskjedent med karbohydrater. Tilsett de hakkede tomatene, noen fedd hakket hvitløk, fløte og rømme. Nå kan det hende gryten er litt blass på farge, det kan du justere med paprikapulver, det gir en god smak også! La koke til sausen tykner litt, og smak til med salt og pepper før du serverer med rotmosen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar