tirsdag 28. februar 2012

Kremet blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Skikkelig hjemmelaget suppe er absolutt ikke vanskelig, men utrolig mye bedre enn pulver rørt ut i vann!


Ingredienser:
2 blomkålhoder
1/2 liter kyllingkraft eller buljong
2 dl kremfløte
2 ss rømme
200 g bacon
En halv liten løk
Hvitløk
Muskat








Slik gjør du:


Rens blomkålhodene og kutt de i små buketter. Kokes mørt i lettsaltet vann. Fres løk og 2-3 fedd hvitløk blankt i litt smør og tilsett så kraften, eller buljong du har laget på forhånd. Ha den kokte blomkålen og kraften over i kjøkkenmaskinen og kjør massen glatt. Hell alt tilbake i en kjele og tilsett fløte og rømme. Smak til med salt, hvit pepper og muskat. Hvis du synes suppen er for tykk justerer du det med litt av kokevannet til blomkålen. For du har vel ikke tømt ut det enda? :) La dette småkoke litt, i mellomtiden kan du steke bacon. Kutt det i små biter og stek på middels varme til det er sprøtt.
Server suppen med det sprøstekte baconet over, dryss gjerne på litt frisk persille og parmesan!

2 kommentarer:

  1. Blomkålssoppa har jag aldrig gjort men det låter ju jättegott, det måste jag prova.

    SvarSlett
  2. Det er absolutt å anbefale ja, og så lettvint!

    SvarSlett