tirsdag 13. mars 2012

Enkel fiskesuppe

Du trenger ikke være kokk for å få til dette, men du verden så godt det er!


Ingredienser:
400 g torskefilet
500 g reker med skall
4 dl fløte
1 dl hvitvin (evt. en skvett hvitvinseddik)
1 purreløk
3 gulrøtter
1 liten bunt gressløk

Til kraften:
Rekeskallene
1 liten løk
1 gulrot
1 dl olivenolje



Slik gjør du:
Begynn med å rense rekene. Putt alt skallet sammen med løk, gulrot og olivenolje i en kjele. Fres på høy varme til det meste av fuktigheten har fordampet. Hell på vann til det dekker alt skallet, kok i 20 min. Sil av og kok inn kraften til den er halvert. Tilsett så fløten og hvitvin (oppskriften sier 4 dl, men bruk så det blir 50/50 forhold mellom kraft og fløte) Kok til suppen har tyknet litt. Tilsett finhakket gulrot og purre, samt litt av gressløkbunten, kok til grønnsakene er møre. Ta platen vekk fra varmen, og ha så i torsken (romtemperert) kuttet i store terninger. Sett på lokk og la trekke til fisken er ferdig, ca 5-10 min. Smak til med salt og pepper.
Legg reker i bunnen av en suppeskål før du øser over suppen, strø litt purreløk over kreasjonen!



3 kommentarer: